Bátorítás napról napra

Szeretnénk Isten Igéjének bátorítását hozni mindenkinek, aki ezt olvassa, napról napra (hétfőtől péntekig), mindaddig, amíg ez a szükségállapot tart.

Minden napra van egy elolvasni való igeszakasz, egy nagyon rövid magyarázat hozzá, egy imádság, és egy kis gyakorlati tennivaló aznapra (vagy másnapra!)
 
Az első 10 napi olvasnivaló főbb gondolatait a nemzetközi Szentírás Szövetség (Scripture Union) munkatársai írták.

2020.03.30. hétfő

LÉGY KITARTÓ A KÉRÉSBEN!

 Olvasd el a Bibliában: 1 Mózes 18,22-33

 Nem könnyű olvasmány ez a mai, amely Isten ítéletével kapcsolatos két város felett. Mindeközben itt van Ábrahám. Feltűnt olvasás közben, hogy milyen állhatatos volt? Újra meg újra Istenhez fordult kérésével. Ábrahámnak annyira fontosak voltak az ott élők, hogy folyamatosan könyörgött értük Istenhez – szinte szemtelen kitartással. Ezekben a bizonytalan időkben, amikor terjed a világjárvány, mi is határozhatunk úgy, hogy Ábrahám példáját követjük. Kiálthatunk Istenhez szeretteinkért, népünkért, és hogy a félelem Őhozzá terelje azt is, aki még nem ismeri Őt. Akármit is gondoljunk ezzel a vírussal kapcsolatban, az biztos, hogy lehetünk olyanok, mint Ábrahám – az imádság embere, a tettek embere.

 Urunk, ezekben a nehéz, zavaros időkben Hozzád jövünk, mint az élet és békesség egyetlen valódi forrásához. Könyörgünk szeretteinkért. Hadd lássuk meg irgalmadat! Ámen.

 Tegyük meg: Ne csak a saját népünkért imádkozzunk. Válasszunk ki egy országot, amiről talán nem tudunk túl sokat, de azt igen, hogy dúl a járvány náluk. Imádkozzunk az ország vezetőiért, Istenhez térő emberekért, a betegekért és az őket ápolókért.

 

Ráadás családoknak:

 Fel tudunk idézni valamit a gyerekkorunkból, amit nagyon sokszor kértünk a szüleinktől? Beszélgessünk róla! Mi lett a kérésünk eredménye? Ábrahám 6-szor fordult kérésével Istenhez, ennyire fontosak voltak neki azok, akikről beszélt Istennek, és ennyire bízott Istenben.

Ma is biztosak lehetünk a következőkben:

·      Istennek fontosak vagyunk – mindig.

·      Isten meghallgatja, amikor Hozzá szólunk – mindig.

·      Amikor úgy látjuk, hogy a kérésünkre nem érkezik válasz, Isten nem fog megharagudni azért, ha újra meg újra elmondjuk Neki a kérésünket – sőt!

·      Bízhatunk Istenben még akkor is, ha emberi ésszel nem mindig tudjuk felfogni, mit miért tesz.

 Mi az, amit szeretnénk kérni Istentől? Talán az egész családunk is szívesen kérné ezt együtt Tőle. Írjuk le egy darab papírra, és tegyük egy kis dobozba az ebédlőasztalra, vagy valahova, ahol állandóan szem előtt van. Amikor leül a család ebédelni/vacsorázni együtt a héten, valaki vegye ki a dobozból a papírt, olvassa fel, és azután imádkozzatok érte együtt!

 

2020.03.31. kedd

2020.04.01. szerda

2020.04.02. csütörtök

2020.04.03. péntek

2020.04.06. hétfő

2020.04.07. kedd

2020.04.08. szerda

2020.04.09. csütörtök

2020.04.10. péntek