2023-ban összesen 9 táborunk volt, 8 angol és egy  sport, amiben több, mint 270 gyerek és fiatal vett részt A szolgálatunkat  25 magyar, 14 angol, 8 skót és 2 amerikai önkéntes segítte. Az idei évben egy régebbi programunkat újítottuk fel: a Szuperhősök-et. pár beszámolót osztanánk meg:

 

 

 

Tatabánya:

Én már évek óta jövök ebbe a táborba. Minden évben nagy odaadással jönnek a külföldi és magyar segítők.                                                                                                                                                  Miután minden gyerek megérkezett, tornával indítottuk a napot. Ez mindenkit jól átmozgatott. Ezek után felmentünk a templomba, és egy bibliai történetet olvastak és magyaráztak el. A napi aranymondást interaktívan tanultuk meg, amit másnap fel is lehetett mondani. Angol énekeket is tanultunk amit mutogatni kellett. Ezeket követte még a kiscsoportos beszélgetés a tízórai és az angol óra és a csapatjátékok. Az én személyes kedvencem, a kidobós volt. A játékok után ebédeltünk, majd szabadidő következett, rengeteg játékot lehetett játszani. A szabadidő végén a templomba mentünk és megnéztük a drámát, amiből minden nap megtudhattunk egy kicsit. Bizonyságtételeket is meghallgathattunk, amiket az angolok mondtak el. Nap végén mindenki fáradtan ment haza, hogy másnap újult erővel jöhessenek. Mindenkinek csak ajánlani tudom a tábort. Köszönöm, hogy részt vehettem.

Szilágyi Lídia 7.osztályos

Debrecen:

Idén három Szentírás Szövetséges tábort vállaltam el egymás után, főleg az utolsó miatt izgultam nagyon. A Dorkász tanya Debrecen mellett, kárpátaljai családoknak ad menedéket, támogatja őket anyagilag , lelkileg és szellemileg egyaránt. Olyan jelentkezőket vártunk a táborba, akik szeretnek sportolni és bírják a fizikai terhelést. Gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy naponta változott a gyermekek listája, óvodások is lelkesen beültek a foglalkozásokra, de azért egy jelentős mag kitartott végig. A roma közösségeknek általában már megvannak a családon, közösségen belüli kimondatlan szabályai, amelyek számunkra szokatlanok lehetnek elsőre, viszont a szeretet, türelem, következetesség megtermi gyümölcsét itt is. A sport egyik előnye, hogy levezethetjük a napi feszültségeket, lehetőségünk van csapatban egymásért játszani, tanulni a hibáinkból, mulasztásainkból, ugyanakkor fontos a szabályok betartása, edzők, vezetők tisztelete. Ezeken a területeken dolgoztunk a héten és én személyesen láttam fejlődéseket, előrehaladásokat. Új sportként ismerkedtünk meg a Frizbi focival, délelőttönként gyakorlatoztunk, majd délutánonként vagy már ebéd előtt rövid meccseket játszodtunk. Minél jobban lefáradtak a gyermekek délelőtt, annál valószínübb volt, hogy figyelni is tudnak majd a lelki résznél. Gedeon, Saul, Dávid és Pál mind olyan hősök voltak, akiknek a történetéből tanulhatunk. A magyar sportolók élettörténete, jelleme bátorított bennünket, hogy legyünk kitartóak a jó cselekvésében, ha kell haladjunk szembe az árral. Jézus nélkül nem lehet igazi célunk ezen a földön, örök reménységünk, vihart kiálló erőnk. Mindez Benne található, Őt keressük naponként és szeretnénk bemutatni személyes életünk, bizonyságtételünk, beszédünk által ezekben a táborokban. Nevettem rajta, mikor tábor végén pár bátor önjelölt labdát próbált tőlünk lopni. A kívánság az ami megfoganva bűnt szül és ha gyermekként ez ennyire kijön, mennyivel inkább nekünk felnőtteknek szükségünk van arra, hogy az életünk gyökeresen megváltozzon, kicserélődjön.

Filippi 1:6

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.

Balla Helga

Budapest (Rákospalota-Újváros)

Az idén abban a kiváltságban volt részem, hogy együtt szolgálhattam nagyszerű magyar önkéntesekkel  a magyar Szentírás Szövetség angol nyelvű Bibliatáborában. Az itt töltött idő alatt végig Istenre kellett támaszkodnunk, hitből és nem látásból élnünk, és az is egyértelmű volt, hogy Ő benne volt minden itt töltött pillanatunkban.

A táborok, amikben szolgáltunk, nagyon különböztek a skót Szentírás Szövetség programjaitól, de a céljuk ugyanaz volt:

megosztani az evangéliumot gyerekekkel és fiatalokkal. A napi program része volt a Biblia tanítás fordítással, angol órák, kiscsoportos beszélgetés, drámajáték, kézműves, és még sok minden más. A magyar csapattal együtt szinte mindenben részt vettünk, az egész napot a gyerekek között töltve, ami a nyelvi akadályokat figyelembe véve különleges élményt jelentett. Amellett, hogy fantasztikus élmény volt a tábor, azért voltak kihívásaink is, így még jobban kellett bíznunk abban, hogy minden Isten kezében van. Mind küszködtünk a számunkra rendkívül szokatlan

hőséggel, és a magyar csapatban időnként előforduló vitákban sem tudtunk segíteni, az imádkozáson túl. Viszont Istennek hála, az imádkozás működik! Az Ő segítségével megoldódtak a nézeteltérések, egységben tudtunk szolgálni, és barátságban váltunk el.

A hét végén egy kisfiú minen segítőnek készített egy ajándékot, egy kis kövecskét, amire Jézus nevét írta (szívecskékkel körülvéve 🙂 ) . Csodálatos volt látni, ahogy Isten megérintette a szívét, és bízunk abban, hogy ezzel nem volt egyedül a gyerekek között.

Cameron McBirnie

Szada

Ezen a nyáron abban a rendkívüli lehetőségben volt részem, hogy a magyar Szentírás Szövetséggel szolgálhattam. Az elején sok aggodalom volt bennem, hogy vajon milyen is lesz ez a két hét, és hogy hogyan fogok boldogulni, hisz korábban még nem vettem részt ilyen missziói programban. Most már elmondhatom, hogy a nyelvi nehézségek dacára nagyszerűen éreztem magam. Nem csak szolgálhattam az Urat egy ismeretlen országban, hanem bensőséges kapcsolatba is kerültem a szolgálótársaimmal, a helyi lelkésszel és a családjával, akik mind nagy szeretettel fogadtak.

Kiváltságként éltem meg, hogy megoszthattam Isten Igéjét a fiatalokkal a táborban, és hogy segíthettem őket növekedni a hitükben. Az egyik kedvenc részem a kézműves program volt, ami amellett, hogy egy élménydús foglalkozás volt önmagában is, mindig tartalmazott egy tanítást a keresztény életről is. Jó volt látni az énekek és a bizonyságtételek hatását a gyerekeken. A hét végén sokan álltak készen arra, hogy megtegyék a következő lépést a hitük fejlődésében.

Nagyszerű élmény volt megismerni Budapestet, és felfedezni a kulturális különbségeket. Szívesen jönnék újra, ha erre lehetőség adódik.

Joshua Mathews

Érd

Orbán Zorka,  10 éves:

Életemben először voltam angol táborban, de nagyon jól éreztem magam. Gyorsan teltek a napok és sokat hallottunk Jézusról. Nagyon elgondolkodtam azon, amit a vezetők a saját életükről meséltek nekünk. Nagyon viccesek voltak a csapatjátékok. A strand és a baseball tarthatott volna még hosszabb ideig is. Jó volt, hogy ezt együtt élhettük meg.

Varga Ákos, 9 éves:

Tavaly is voltam már az angol táborban és nagyon vártam, hogy idén is részt vehessek. Vártam az ismerős felnőttekkel való találkozást és egy kicsit szomorú voltam, mert csak 1-2 segítő volt a régiek közül. Azért az újak is aranyosak és viccesek voltak. Nagyon jó volt minden, várom a következőt.

Dózsa Júlia, 8 éves:

Idén is szuper volt a tábor. A barátnőimmel nagyon élveztük, hogy együtt lehetünk és Istenről tanulhatunk. Szerettem az énekeket és a színdarabot. Izgultam az aranymondások miatt, de azért sikerült sok matricát gyűjtenem. A délutáni programok közül a legjobb a barkácsolás és a strand volt. Sokat nevettünk az utolsó napon, amikor jöttek a szülők és ugrálhattunk a gumivárban.

Táboros összefoglaló