2021.04.11.

Zsoltárok 116

A kicsik Istene

Milyen embereket szeret Isten, ez alapján a zsoltár alapján? A könyörgõket, a segítségre szorulókat, a rettegõket, a szomorúakat, azokat, akik félnek a haláltól, az együgyûeket, az elesetteket, a sírókat, a bukottakat, a nyomorultakat, a kétségbeesetteket... Szép kis társaság, ugye?

Engem nagyon megérint az, hogy Isten mennyire "fordított" logikával gondolkodik. A mi világunkban az olyan emberek, akiket felsoroltam az elõbb, nem sokat érnek. De Istent nagyon is érdekli az õ sorsuk. Szeretne belépni az õ életükbe is, szeretné õket megvigasztalni, szeretné õket felemelni. Ugye milyen jó ezt olvasni a hatalmas Istenrõl, aki odaáll a legkisebbek mellé?

Tudod miért nagyszerû bátorítás ez? Mert mi is bármikor kerülhetünk ilyen helyzetbe. Lesznek emberek, akik ezért minket elhagynak, megvetnek. De ha így érzed magad, emlékezz vissza erre a zsoltárra! Emlékezz arra, hogy Isten melléd áll: Õ nem szégyell téged, neki nem ciki az, hogy gyermekének hívjon - még ha te így is éreznéd magad. Legyen ez neked bátorítás - és emlékeztess erre másokat is!