TÁBORI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK 2012

  Az idei évben 18 táborban 453 gyermeknek és fiatalnak hirdethettük Isten igéjét, mégpedig egy igen izgalmas téma, a Szuperhősök felhasználásával. A napi bibliai hősök (mint Gedeon, Dávid vagy éppen Jézus) mellett egy “időmegállító” hős kalandjait is végig követhettük nap – mint nap, akinek élete sokszor hasonló fordulatot vett, mint az aznapi igei hősé (ez nem véletlen). Az elhangzott tanításokon, kiscsoportos és személyes beszélgetéseken, és a bizonyságtételeken keresztül is megcsodálhattuk Isten csodálatos kegyelmét, aki bukásaink ellenére is utánunk jön, meg akar menteni, és fel akar használni minket is a lélekmentésben…

 

   “Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi élménnyel, szeretettel és lelki fejlődéssel fog ez a tábor szolgálni a számomra. Nem hittem volna, hogy a gyerekek olyan fergeteges napokkal fognak megajándékozni, mint amilyenekkel mi próbáltuk megajándékozni őket. Hálás vagyok az Úrnak, hogy elvezetett ebbe a táborba és hogy neki szolgálhattam.”
Szentesi Éva – Balatonőszöd angol gyermektábor

 

   “Különös élmény volt átélni a szolgálókkal való egységet, azt hogy napról napra igyekszünk egymást segíteni az Igékbefogadásában, s hogy mindannyiunk célja az volt, hogy azt a szeretetet, amit az Atyától kaptunk a Krisztusban, valami módon, ha csak apróságok révén is, átadjuk a gyerekeknek és egymásnak is. Közösen hordoztuk imádságban a hetet és a gyerekeket is, Isten gazdagon megáldotta a szolgálatot.”
Ditzendy Orsolya – Budapest-Benkő Általános Iskola Angol gyermektábor

   “(Isten) Velünk volt a sportban, a játékokban és mi ezekért igyekeztünk hálát adni a közös daltanulásban, imádságban és még többet mondani Róla a Bibliatanulmányozások és a csoportbeszélgetések által.” 
Illés Anna – Miskolc sport-angol gyermektábor

 
   “Eszméletlen az Isten: olyan különböző nyelvű, nemzetiségű, kultúrájú, felekezetű, stb. stb. embereket tud összehozni és a tökéletest súroló egységbe kovácsolni, akik valószínűleg így együtt soha nem is találkoztak volna életükben. Ám Valaki, Aki mindegyikük számára a legfontosabb úgy döntött, hogy összekavarja ezeket a „hozzávalókat” – és kihoz az egészből egy nagyon áldott, hasfalgörcsösen vidám és nagyon élvezetes hetet. (…) Azt szoktam mondani, hogy az volt az igazán jó tábor, amelyik hosszú idő után is hiányzik: hát immár lassan két hónap távlatából bátran elmondhatom: az egyik legjobb táborom volt életem során! Istené legyen a dicsőség!” Homoki Gyula – Fehérgyarmat angol gyermektábor

   “Mielőtt megérkeztem a táborba, volt bennem egy félelem, hogy az én hiányosságaim és hibáim nem fogják-e hátráltatni Isten munkáját a fiatalok felé. De az a közösség, ami az angol és magyar segítők között kialakult, igazi egységként működött: ami egyikünknek nehézség, az másikunk erőssége volt. Megtapasztaltam azt, hogy mit jelent testvérként együtt szolgálni, hogy senki, így én sem vagyok felesleges, hanem rendelt feladatom és szerepem van ebben a szolgálatban.”  Horváth Piroska  – Kecskemét angol tinitábor

   “A hetek, amiket magyarországon tölthettem, életem eddigi legszebb időszaka lett. A helyiek rendkívül vendégszeretőek voltak, ésmindig készen álltak, hogy lefordítsák a gyerekek vég nélküli kérdéseit. Sápadt bőröm és furcsa kiejtésem nem szűnt meg lenyűgözni őket, és gyenge próbálkozásaim, hogy beszéljek kicsit magyarul, mindig hangos tetszést arattak.”
Claire Dalling (UK)- Fehérgyarmat és Mezőberény angol gyermektáborok
   “Hihetetlenül bátorító és megerősítő élmény volt látni az Úr kézzel fogható munkáját percről percre a gyerekekben, bennünk és minden nehézség ellenében. Nagyon hálás vagyok, hogy Isten odaküldött engem tanulni és tanítani.” 
Szász Dorka – Monor angol gyermektábor
   “(A gyerekek) Olyan kérdéseket tettek fel, hogy „hogyan segít téged a Biblia-olvasás?. „A keresztyén élet könnyű vagy nehéz?”.  Néhánykérdésre nem volt könnyű válaszolni, de bízom benne és remélem, hogy az Úr, aki elküldte az ő egyetlen Fiát, hogy meghaljon a bűneinkért, felhasználta ezt a rövid, de kegyelemmel teli hetet, hogy megismertesse magát ezekkel a kis szívekkel.” 
Javier Pena (US) – Novajidrány angol gyermektábor
   „A német és a magyar anyanyelvű segítők nem csak azért jöttek a református gyülekezetünk és a Szentírás Szövetség által szervezett Német-Magyar Napközis Táborba, hogy fejlesszék nyelvtudásunkat, hanem legfőképp azért, hogy megosszák Istennel való tapasztalataikat, hogy mi is közelebb kerülhessünk Istenhez. Bár két különböző nyelvet beszélünk, mégis megértettük egymást, köszönhetően annak, hogy az Istenbe vetett hit összekapcsolt bennünket.” Batári Gréta – Gégény német gyermektábor
A teljes élménybeszámolók a lap végén találhatóak.

Összes tábori kép.