Mint a Szentírás Szövetség világ méretű családja elfogadjuk és hirdetjük a keresztény hit történelmi valóságát a következők szerint:

Isten és az embercreation

Hisszük, hogy az Úr, a mi Istenünk egy: Atya, Fiú és Szentlélek, és Ő megvalósítja szuverén céljait

  • a teremtésben, a kijelentésben, a szabadításban, az ítéletben és az Ő eljövendő Királyságában azáltal,
  • hogy egy népet hív ki a világból,
  • mely Ővele és egy mással szeretetben egyesül.

Elismerjük, hogy bár Isten teremtett bennünket maga képére és hasonlóságára, méltóságot és értéket adományozott nekünk, képessé tett a Vele való kapcsolatra, mi mégis elbuktunk; vétkeztünk és az Ő dicsőségének híjával vagyunk.

Hisszük, hogy az Atya azzal mutatta be nekünk szent szeretetét, hogy Jézus Krisztust, az Ő egyetlen Fiát adta értünk, mivel bűnös voltunk és vétkeink miatt haragját és a kárhozatot érdemeltük, de kegyelmet adott azáltal, hogy Maga mellé vette a bűnösöket, akik bizalmukat az Ő Fiába vetették.

Valljuk, hogy Jézus KrisztusJesus-cross

  • Úr és Isten;
  • valóságos emberként szűz Máriától született;
  • bűntelen, kegyelemmel és igazsággal teljes Szolga;
  • egyetlen közbenjáró és megváltó, helyettünk halt meg a kereszten, bennünket képviselt ott Isten előtt és megszabadított a bűn markából, vétkeinktől és ítélettől;
  • győzött a Sátán felett, feltámadt a halálból dicsőséges testben, felvitetett az Atyjához, és egy nap személyesen, dicsőségben visszatér, hogy ítéljen és felállítsa Királyságát.

Hiszünk Szentlélekben, aki meggyőzi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében; aki hatékonnyá teszi Krisztus halálát a bűnös ember számára kijelentve, hogy meg kell térni Krisztushoz bűnbánattal és bizalommal; aki az újjászületés által a feltámadott Krisztus életének részeseivé tesz bennünket, és aki jelen van minden hívőben,megvilágítja értelmüket, hogy a Szentírást értsék, gyümölcsöt terem életükben, ajándékokat és hatalmat ad nekik, hogy a világban szolgálhassanak.

A SzentírásBible

Hisszük, hogy az Ó- és Újszövetség írásai Istentől ihletettek, írói a Szentlélek hatására Istentől szóltak, ezért a Szentírás teljesen megbízható mind abban, amit állít; és hitünk és életünk legfőbb tekintélyeként szolgál.

 

Az Egyház küldetése

Elismerjük, hogy az Egyház Krisztus Teste, Krisztusban összetart, és Krisztusban növekedik; az egész világot átfogó közösség, ugyanakkor helyi gyülekezet, ahol a hívők élnek és szolgálnak.SU_faces
Felismertük Krisztus misszióparancsát, hogy hirdessük Isten Üzenetét minden embernek, tegyük őket tanítvánnyá, és tanítsuk őket a Neki való engedelmességre; valamint

Felismertük Krisztus parancsát, hogy szeressük embertársainkat, szolgálva a gyülekezetben és a társadalomban, megbékélésre
törekedve Istennel és embertársainkkal, hirdetve mindenfajta elnyomás alóli szabadságot; és terjesztve Krisztus igazságát az igazságtalan világban, amíg Ő újra el nem jön.

E hitvallást a Szentírás Szövetség Nemzetközi Tanácsa a zimbabwe-i Harare-ban fogadta el 1985. májusában.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .