2020.06.18.

Apostolok csel. 20,1–16

https://www.bible.com/hu/bible/920/ACT.20.R%C3%9AF

Megint úton

„Magányos úton vagyok” – ez az első sora a dalnak, amit a helyi melegkonyhákra tett látogatásaim során énekelni szoktam az odajövő embereknek. Sokan beutazzák a fél világot, mégis úgy tűnik, mintha mégsem lettek volna sehol, vagy nem csináltak volna semmi olyat, ami értékes.

Milyen más Pál! Gyakran volt úton, de útjainak mindig konkrét célja volt és útitársai valójában munkatársai is voltak. Az azonos célok nagyon szoros kötelékeket és barátságokat hozhatnak létre, ez pedig elűzi a magányosságot, amelyet az evangélium munkájában élen járók sokszor éreznek. Egy igehirdető élete sosem unalmas – Pál élete jól példázza ezt. Egyik nap zavargás, másnap egy fiatalember álomba-, majd az ablakon kiesve egyenesen a halálba zuhan az emeleti ablakból. Pál rögtön cselekszik, mielőtt folytatná a hívek tanítását és buzdítását, odamegy az ifjúhoz és általa Isten visszahozza őt az életbe. Majd útnak indul – ezúttal gyalog. Így bizonyára több ideje volt imádkozni és összeszedni a gondolatait a következő összejövetel előtt.

Lehet, hogy mi nem vagyunk igehirdetők, de nekünk is elhívásunk van arra, hogy csendes kis hétköznapi életünkben a Mester ügyében járjunk nap, mint nap.

(Gus Eyre)