2020.06.14.

Zsoltárok 132

https://www.bible.com/hu/bible/920/PSA.132.R%C3%9AF

Ígérget vagy ígéret?

Mindnyájunk életében fontos szerepet játszanak az ígéretek. „Holnap háromkor találkozunk!” Ha elhangzik ez az ígéret, akkor e szerint alakítjuk a napirendünket. A buszmenetrend is egyfajta ígéret. Számítunk rá, és ha késik, fel vagyunk háborodva (jogosan). Az esküvőn is ígéret hangzik el. Komoly, életre szóló. Sajnos mi, emberek sokszor csak ígérgetünk, aztán nem vesszük komolyan. Lemondjuk, „Á, azt nem úgy értettem…”

Isten ígéretei nem ilyenek. „..amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni.” (Róm 4,21) Isten megígérte Dávidnak, hogy utódjai ülnek Isten országának trónján mindvégig, és hogy mindezt a Sionon fogják tenni. (Ha érdekel az a történet, amire a zsoltár utal, olvasd el 2Sám 6–7. fejezetét!) Júdában egészen a fogságig valóban Dávid leszármazottjai uralkodtak. Azután majd’ egy évezreddel később Jézus Krisztus, aki szintén Dávid utódja volt, szintén a Sion hegyén, Jeruzsálemben, egy kereszten végezte el azt a küldetést, amitől örökkévaló királyunk lett.

Istennek ma is vannak neked szóló ígéretei. Tele van velük a Biblia. (Pl. Zsolt 145,28; Ézs 43,2; Mt 10,20; Fil 1,6; 1Jn 1,9.) Ismered őket? Fontosak neked? Számolsz velük? Tanulj ma meg egyet, vésd a szívedbe, hogy eszedbe jusson, amikor szükséged lesz rá!

(Weiner Zoltán)