2020.05.31. Pünkösd

Efezus 1,3–14

https://www.bible.com/hu/bible/920/EPH.1.R%C3%9AF

A mennyei világ kincsei

Szeretjük az áldást. Jól esik, amikor sikerek érnek, szerető emberek vesznek körül, elrendeződnek a problémák, vagy váratlanul pénzt találunk egy régi nadrágunk zsebében.

Viszont Pál itt másfajta áldásokról beszél. Nem néhány szívmelengető pillanatról vagy szerencsés véletlenről. Az Atya „…megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban”. (3. v.) 

Képzelj magad elé egy mennyei kincstárt, aminek tárva-nyitva van az ajtaja! Sehol egy őr, nincs kapukód, se embert próbáló akadályok. Odabent csupa felbecsülhetetlen értékű dolog van: kiválasztottság, feddhetetlenség, istenfiúság, kegyelem, megváltás, bűnbocsánat, Isten akaratának titka és kijelentései, örökség, reménység.

Talán arannyal, drágakövekkel megrakott ládáknak jobban örülnél. De nézd csak meg, hová juttatja a gazdagság, a hatalom, a hírnév az emberek nagy részét!

Olvasd át újra a mai igerészünket, és keresd meg azt a mennyei kincset, amit most szívesen kihoznál abból a kincstárból! Krisztusban ez már a tied. Élj bátran vele, vedd használatba, és magasztald az Atyát, aki annyira szeret, hogy megosztja veled mindezt.

(Olasz Tímea)