2020.05.30.

Apostolok csel. 15,12–21

https://www.bible.com/hu/bible/920/ACT.15.R%C3%9AF

Mission impossible

„…elbeszélték, milyen nagy jeleket és csodákat tett általuk Isten a pogányok között.” (12. v.)

Érdemes egy kicsit elidőzni ezen. Ha te állnál ott az apostolok előtt, miről számolhatnál be? Te mivel töltötted a mögötted álló hetet, hónapot? Mit végzett el Isten általad ebben a világban? Volt, akihez te vitted el a megváltás örömhírét? Volt gyászoló, szomorkodó, akit te vigasztaltál meg? Voltak jelek és csodák, amiket Isten rajtad keresztül mutatott?

Pálnak és Barnabásnak jócskán volt mit mesélnie. Igaz, ők főállásban tolták a missziót. És igen, az egy másfajta korszak is volt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mi, átlagemberek ne lehetnénk ugyanolyan áldott eszközei az Úrnak, mint ezek a sokat emlegetett férfiak voltak. Ha leülnénk egy tea mellé, tudnék neked csodás dolgokat mesélni Isten munkájáról, amiket én magam tapasztaltam. Valamikor csak épp jókor voltam jó helyen, máskor meg én kértem, hogy hadd lehessek részese egy ilyennek.

Isten nem változott meg az évszázadok alatt. Még mindig keresi azokat, akik készek rá, hogy bemutassák Őt a világnak. Ez a mai feladat. Persze, csak ha vállalod…

(Olasz Tímea)