2020.06.01. Pünkösd

Zsoltárok 150

https://www.bible.com/hu/bible/920/PSA.150.R%C3%9AF

Dicsérjétek bárhogy!

Mi folyik itt? Egy hatalmas nagy ünneplés földön és égen, énekszóval, beszéddel, zenekarral. Itt nincs kiemeltebb szerepe a gyönyörű dallamokat játszó fuvolának, mint a cintányér csengésének. Egyenrangú a monoton kürtzengés és a körtánc sokszínű lüktetése. Mindenki és minden a maga módján magasztalja az Urat.

Sokszor hallott kifogás, hogy „én nem énekelek, mert nincs jó hangom”. Vagy „én nem állok ki emberek elé beszélni, mert nem vagyok a szavak embere”. Érdekes, van az az alkoholszint, aminél ezek a hiányok már nem jelentkeznek…

Tudod mit: ugyanezt el tudod érni hangulatjavítók nélkül is. Amikor a Szentlélek tölt be örömmel, felszabadultsággal, hálával, akkor megszépül a csiszolatlan énekhang, gondolkodás nélkül jönnek a szavak, életre kelnek a lélektelen eszközök, és a dicsőítés csak árad és árad.

Nagy boldogság, amikor rajzzal, tánccal, énekkel, zenével, öleléssel vagy egy nemes cselekedettel utat engedsz mindannak a jónak, amit Isten benned rejtett el. És nagy felfedezés, amikor Isten olyan csatornákat nyit meg benned, amik korábban rejtve voltak.

Nos, lenne kedved ma becsatlakozni a mennyei kórusba olyan módon, ahogy eddig még nem próbáltad?

(Olasz Tímea)