2020.05.16.

2Thesszalonika 2,13–3,5

https://www.bible.com/hu/bible/920/2TH.2.R%C3%9AF

Állhatatosság és imádság

Megtérésemben nagy szerepe volt annak, hogy az iskolában egy barátom megosztotta velem Jézus jóhírét. Sokáig vitatkoztam a barátommal, de végül elfogadtam Jézus megváltását és átadtam neki az életemet.

A 13. versben Pál fő mondanivalója az, hogy a thesszalonikaiak kiválasztattak a Lélek átformáló ereje, s az igazságba vetett hit által. A 15. vers ennélfogva arra buzdítja a gyülekezetet, hogy ragaszkodjanak Pál tanításához, a 3. fejezet első verseiben pedig imádságra hívja őket.

Kihez tudsz kapcsolódni ebben az igeszakaszban? Ha fiatal hívő vagy a thesszalonikaiakhoz hasonlóan, akkor biztosan tudhatod, hogy Isten kiválasztott az Üdvösségre, s átformál az Ő Lelke által. Imádkozz, hogy az Örömhír eljuthasson másokhoz is, ahogyan hozzád is eljutott. Ugyanakkor lehetsz te, aki az Örömhírt megosztja. Nem szükséges ehhez Pálnak lenned, lehetsz egyszerűen olyan, mint az én barátom, aki az evangélium jóhírét egy iskolai ebédszünetben osztotta meg velem. Amikor valakivel megosztjuk az Örömhírt, fontos, hogy utána imádkozzunk, hogy Isten bátorító ereje növelje a hitét.

(Steven és Lilla Jemmett)