2020.05.15.

2Thesszalonika 2,1–12

https://www.bible.com/hu/bible/920/2TH.2.R%C3%9AF

Készen állsz?

Fiatal hívő voltam, amikor egy istentiszteleten egy videót láttam az utolsó időkről. A videó tartalma vitatható volt, s össze voltam zavarodva, hogy vajon biblikus-e, amit láttam. Ebben az igeszakaszban az Úr Napja Jézus második eljövetelére utal.

Úgy tűnik, hogy a thesszalonikaiak türelmetlenül várták Jézus visszatértét, mint ahogy nekünk is várnunk kellene Őt. Ugyanakkor a 2. versben látjuk, hogy a gyülekezetben néhányan túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítottak azoknak a szóbeszédeknek, melyek szerint Jézus már visszajött. A 3. versben Pál azt mondja, hogy: „az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró”. Az, hogy ki is a törvénytipró, nem derül ki az igéből, annyit azonban megtudunk, hogy a Sátán oldalán áll, s Jézus legyőzi majd, mikor visszatér. Pál azért említi ezt a thesszalonikaiaknak, hogy megerősítse őket, hogy az Úr napja még nem most jön el.

Talán jó, ha mi is óvatosak vagyunk, hogy ne hajszoljunk mindenféle szélsőséges elgondolásokat az utolsó időkről, hanem arra összpontosítsunk, hogy készen álljunk Jézus visszatértére, követvén az evangélium megváltás ígéretét, s engedvén, hogy Jézus átformálja az életünket.

(Steven és Lilla Jemmett)