2020.05.03.

Zsoltárok 148

https://www.bible.com/hu/bible/920/PSA.148.R%C3%9AF

Halleluja!

A halleluja szót még az is ismeri, aki csak zenét hallgat vagy rajzfilmet néz. De vajon hányan tudják közülük, hogy mit jelent? Vagy te, aki tudod, hogy ennek a héber szónak a jelentése az, hogy dicsérjétek az Urat, vajon mit gondolsz, amikor hallod, hogy halleluja? Eszedbe jut, hogy dicsérd az Urat, vagy tudomást sem veszel a jelentéséről?

Ez a zsoltár mindenkit Isten dicséretére hív az ég seregeitől, az angyaloktól kezdve az égitesteken és a természeti jelenségeken keresztül a teremtett világ aprajáig és nagyjáig. Természetesen nem hagyja ki az embereket sem, hívja a fiúkat, lányokat, időseket és fiatalokat, hogy együtt dicsérjük a teremtő és gondviselő Urat. Tehát neked is szól a felszólítás: dicsérd az Urat, mert életet adott neked és nem hagy el, hanem naponta ott van veled gondjaidban és örömeidben.

Dicsérd Istent, mert annyira szeret, hogy még egyszülött Fiát is hajlandó volt odaadni érted! Dicsérd Jézust, aki megszabadított minden bűnödtől! Dicsérd a Szentlelket, aki szüntelenül vezet! Dicsérd a Szentháromság Istent ne csak a szavaiddal, hanem az egész életeddel! És amikor meghallod, hogy halleluja, akkor még inkább erősödjön benned ez a dicséret és magasztalás!

(Kompán Zsoltné)