2020.05.02.

2Sámuel 20,1–26

https://www.bible.com/hu/bible/920/2SA.20.R%C3%9AF

Harcolj pusztítás nélkül!

Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak harcaid, amelyekkel naponta meg kell küzdened. Talán éppen most is ott állsz egy „vár” előtt és készülsz arra, hogy mindent tönkretégy egyetlen apró dolog miatt. Lehet, hogy egy rosszul kimondott szó miatt akarod lerombolni a többéves barátságodat, vagy egy elfelejtett ígéret miatt nem akarsz találkozni többé valamelyik családtagoddal… Tényleg érdemes porig égetni mindent valami vagy valaki miatt?

Dávid király élete is tele volt harcokkal, csatákkal, amelyeket időnként a szívében, lelkében vívott, néha pedig a csatamezőn. Gondold csak el, mit érezhetett, amikor Absolon lázadása után, békesség helyett ismét harcba kellett szállnia, mert egy Seba nevű ember is ellene fordult. Itt nem Dávid, hanem az egyik hadvezére vette üldözőbe a lázadót és kész volt minden előtte lévő várost elpusztítani, csakhogy az egyetlen igazi ellenséget legyőzze. Azonban egy bölcs asszony megállította Jóábot, ezt a hadvezért, és elérte, hogy csak a vétkes lakoljon meg a tettéért és a többi ember megmeneküljön. Mennyivel jobb így!

Gondolj erre a történetre, amikor ma valamilyen harcba indulsz, és halld meg a szót, amely meg akarja állítani a pusztítást!

(Kompán Zsoltné)