2020.04.27.

1Péter 4,12–19

https://www.bible.com/hu/bible/920/1PE.4.R%C3%9AF

Legyél felkészült!

Ma reggel vezető cikk a hírportálokon, hogy a főváros területének jelentős része egy váratlan tűzvészben leégett. Sok az áldozat, az ország vezetője pedig a Krisztust követő embereket gyújtogatással gyanúsítja, ezért letartóztatások kezdődtek. A gyülekezeted összejöveteleit korlátozzák, és mindenkit meg fognak figyelni, aki istentiszteleten vesz részt. Tudod, hogy ártatlanul vádolnak, és a hírek olvasása közben pont egy olyan osztálytársadtól érkezett fenyegető hangnemű üzenet, akit a viselkedése miatt egyébként majdnem kitettek az iskolából. Hogyan éreznéd magad ebben a helyzetben, és mihez kezdenél?

Legyél hálás Istennek, amiért ma egy békés országban élhetsz, mert Péter a levél megírása napján ezt nem mondhatta el magáról. Egy zsarnok császár hazug módon támadta őket, és veszélyben volt az életük. Olyan testvéreinek írt, akik egyelőre biztonságban voltak, de rövidesen megváltozott a helyzetük.

Nem tudhatod előre, hogy milyen módon alakul a történelem. De azt igen, hogy Krisztus fel akarja készíteni tanítványait az esetleges üldöztetésekre is. Legyél szoros kapcsolatban Vele, mert így azonnal tudni fogod minden helyzetben, hogy mi a helyes döntés. Ha ma követed Őt, akkor holnap is érteni fogod, hogy merre vezet téged.

(Nagy Tamás)