2020.04.26.

Zsoltárok 136

https://www.bible.com/hu/bible/920/PSA.136.R%C3%9AF

Mert örökké tart szeretete

Figyeld meg, hogy amikor valaki izgatottan mesél el egy számára meghatározó történetet, akkor hányszor ismétli magát, és milyen gyakran utal ugyanarra az információra. Magamon is észrevettem, hogy néhány mondaton belül háromszor-négyszer is képes vagyok visszatérni egy konkrét témára, ha az nagyon foglalkoztat. Gyakran nevetünk is azon, ha egy ismerősünk nagyon beleéli magát a mondandójába.

A mai zsoltár sem nyomdahiba eredménye. Bár az ötödik vers környékén már hajlamosak lehetünk arra, hogy csak minden második sort olvassuk el, de ezzel pont a lényeget hagynánk ki és hibát vétenénk. Sokszor csak általánosságban beszélünk a szeretetről, és már unjuk is. Viszont nagyon fontos tudatosítani, hogy az örökkévaló és igazi szeretet kizárólag egyvalakihez köthető.

Miért alkotott meg mindent olyan csodálatosan? Miért gondoskodik azokról, akik gyengék és bizonytalanok? A szeretet jelentése maga a Mennyei Atya. Mindent, amit kigondol, mindent, amit elmond és mindent, amit végrehajt, az mozgatja, hogy Ő maga a kifogyhatatlan szeretet. Olvasd el és gondold végig így ezt a zsoltárt. Majd az elmúlt napod minden eseményéhez fűzd hozzá ezt az igazságot. Elgondolkodtató lesz. Mert örökké tart szeretete.

(Nagy Tamás)