2020.04.04.

Márk 14,43–52

Hullámvasút

Szereted a vidámparkban a hullámvasutat? Ott aztán át lehet élni a magaslatokat és a mélységeket, a száguldást és lassulást, vidámságot és félelmet. Ott még talán élvezed is és örömmel mesélsz róla a barátaidnak. De nemcsak a vidámparkban létezik hullámvasút. Az életünk is tele van kisebb-nagyobb emelkedőkkel és völgyekkel. Ezeket néha könnyű elhordozni, néha meg elviselhetetlennek tűnik.

Péter élete is ilyen hullámvasutazást mutat. Csütörtök este még azt gondolta magáról, hogy ő soha nem fog megbotránkozni Jézusban, éjszaka már egy órát sem bírt ki, hogy ébren maradva imádkozva támogassa Mesterét. A következő pillanatban meg, amikor Júdás árulása következtében Jézust elfogták, ő kardot rántott és ismét erősnek érezte magát. És ismerjük a folytatást is, amikor háromszor is megtagadta Jézust.

Mielőtt elítélnéd ezért Pétert, gondold végig a saját életedet! Abban is elég sok hullámzás lehet. De vajon a Jézussal való kapcsolatodban minden teljesen egyenes? Nincsenek nagy lelkes időszakok és akár „tagadás közeli” állapotok? Jó lenne, ha mindig, mindenkor tudnál engedelmeskedni Neki! De ha mégsem sikerül, akkor is Hozzá menekülj, mert Ő megbocsát és körülvesz szeretetével!

(Kompán Zsoltné)