Bibliai Kalandtúra – kiváló muníció az igaz életre

Isten kegyelméből, 2015. február 1-jén indult az olvasni tudó, 8-12 éves, kisiskolás gyerekek istentiszteleti alkalma a Pestszentlőrinc Szemere-telepi Református Gyülekezetben. Hosszas gondolkodás és keresgélés után, a Szentírás Szövetség vezetőjével ápolt személyes kapcsolatomnak köszönhetően merűlt fel egy lehetőség. Éppen indulás előtt néhány nappal jutott a tudomásomra, hogy nemrég adták ki az ilyen és ehhez hasonló alkalmakhoz kiválóan hasznosítható Bibliai Kalandtúra könyvet. Az Isten Igéjét keresztmetszetében jól lefedő, mutatós, tartalmas, kérdésekkel és játékokkal teli, interaktív foglalkozásra lehetőséget adó kiadvány rögtön megragadta nemcsak az én, mint alkalomvezető, de az első istentiszteleten a gyerekek figyelmét is. Hétről-hétre örömmel és várakozással lépünk az igei kalandok mezejére, amelyet csak az ünnepi alkamak kedvéért szakítunk meg.

Külön kiemelném a Bibliai Kalandtúrához hasznosítható óravázlatot, amely a szokásos könyvben megtalálható igeszakasz megjelölésen és alapvető kérdéseken túl, az állomások minden egyes alkalmához fontos kiegészítő információkat, játékokat, kreatív foglalkozásokat kínált számunkra az elmúlt mintegy másfél évben. Ez lehetővé tette, hogy a hagyományos liturgiába, a rendelkezésre álló időkeretbe, valamint a gyerekek felé közvetített igei mondanivalóhoz és üzenethez leginkább illeszkedő tartalommal töltsem meg a vasárnapi alkalmakat. Minden szükséges istentiszteleti elemben segítséget kaptam a könyvből és a hozzá tartozó alkalomvezetői segédletből. Hiszem, hogy mind a gyerekek, mind a saját ismereteim sokat bővültek, nem csak az igei olvasmányok, hanem azok közös átbeszélése, a kapcsolódó bizonyságtételek, valamint a rávezető játékok és kézműveskedés segítségével. A mély, átgondolt, megemésztett ismeret pedig segít nekünk jobban megérteni Istent, az Ő motívációit, az Ő tetteit, legfőképpen az Ő hatalmas és irgalmas szeretetét.

Hiszem, hogy azok a gyerekek, akikkel együtt végigjárjuk a Bibliai Kalandtúra útjait, megtárgyaljuk a bibliai könyvek és történetek tanulságait, azok megkapják azokat az alapokat, amire szükségük van ahhoz, hogy beengedjék az életükbe Istent, hogy elfogadják Jézus Krisztust Uruknak és így részeivé váljanak a hivők közösségének.

Borkó Tamás

presbiter, Pestszentlőrinc Szemere-telepi Református Gyülekezet

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .