2020.06.20.

Apostolok csel. 21,1–16

https://www.bible.com/hu/bible/920/ACT.21.R%C3%9AF

Árral szemben úszni

Pál Jeruzsálembe tartó útján felkeresett testvéri közösségeket, akik a kapott jelek alapján le akarták beszélni útja folytatásáról. Azonban Pál tudta, hogy Isten indította erre, ezért nem volt hajlandó lemondani az útról.

Mindig jó meghallgatni mások tanácsát komoly döntéseink előtt, de végső soron mégis az imádkozás közben születő belső meggyőződés a fontosabb. 40 évvel ezelőtt az Úr nagyon egyértelműen szólt hozzám az Igén keresztül, hogy hagyjam ott a gáziparban végzett mérnöki munkámat, és menjek el teljes munkaidős evangelizátornak és énekesnek. Meghallgattam a barátaim és kollégáim tanácsait. A legtöbben azt mondták, hogy megőrültem: feladni egy biztos állást egy teljesen bizonytalanért? Azonban az időközben kialakult mély meggyőződésem azt diktálta, hogy ne figyeljek oda ezekre a tanácsokra, hanem Isten hívására hallgassak. Sok olyan dolog történt velem azóta, amik által az Úr megerősített abban, hogy akkor és ott jól döntöttem. Nem mondom, hogy mindig könnyű volt, de ma sincs kétségem az elhívásom felől. Ezért minden nap hálát adok az Úr Jézusnak és megköszönöm neki, hogy megadta nekem azt a kiváltságot, hogy a munkatársa lehetek az evangélium ügyének szolgálatában.

Ha az Úr a szívedre helyez valamit, ami nem hagy nyugodni, akkor bizony nagy eséllyel neked is az ár ellen kell úsznod, és nem a barátaid véleménye alapján döntened. De ez az ár nem túl nagy, ha cserébe Isten akaratával teljes egységben teljesítheted az Ő parancsait.

(Gus Eyre)