2020.06.10.

Apostolok csel. 18,1–11

https://www.bible.com/hu/bible/920/ACT.18.R%C3%9AF

Mi lesz velem?

Új helyre költözni, új iskolába, osztályba kerülni egyszerre izgalmas és bizonytalan, talán még rémisztő is. Elfogadnak-e? Lesznek-e majd az új helyen is barátaim, lesz-e esetleg olyan keresztyén, akivel szoros, testvéri viszonyba kerülhetek?

Pál szolgálatában másfél év soknak tekinthető egy helyen. Korinthusban ennyit volt, aminek oka Isten megelőző ígérete: „Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass: mert én veled vagyok…” Ha nyáron, vagy ősztől valami újba kezdesz, más környezetben, mások között leszel, akkor vedd magadra ezt a bátorítást! Talán az új helyen is vár majd valaki, aki testvéred a hitben, vagy valaki, akit rád bízott az Úr, hogy Hozzá vezesd! Milyen jó úgy menni egy táborba, egy új helyre, hogy tudhatod: Jézus már járt ott és most „odavezet” téged.

Igaz ez lelki értelemben is. Ő mindent megkapott már kísértésben, gúnyolódásban, szenvedésben, amin nekünk valaha keresztül kell majd mennünk.

Mi lesz veled? Szerető Mennyei Atyád gondoskodni fog rólad, barátokat, segítőket, testvéreket ad társul, és jelenlétével biztonságot ad!

Köszönöm Uram, hogy nyaramat, iskolámat, pályámat, társamat mind elkészítetted!

(Tar Zoltán)