2020.04.21.

1Péter 3,1–7

https://www.bible.com/hu/bible/920/1PE.3.R%C3%9AF

Belső dísz

„Hogyan lehet normális párt találni?” – hallom gyakran a kérdést. A saját bőrömön tapasztaltam, milyen az, amikor fiatalként azt gondoljuk, hogy tudjuk mi a jó nekünk – de ez veszélyes gondolat. Különösen a párválasztás az a terület, ahol felnőtt fejjel visszanézve a legbutább döntéseimet hoztam, mert nem tudtam jól felmérni azokat a helyzeteket, amikbe kerültem.

Amikor a feleségemmel megismerkedtem, az első pillanattól kezdve az hatott rám a legjobban, hogy ő sokkal magasabb erkölcsi-szellemi színvonalon élte az életét, mint én. Nem érdekelték a trendek, sem a „jópofizás”, a máz. Az életstílusa fejlődésre ösztönzött – jobbá akartam lenni, az ő példáját követve. Mindent átírt arról, amit addig a szerelemről, párkapcsolatról gondoltam. Benne meg van az a fajta belső dísz, amiről a mai szakaszunk szól.

Hogyha komoly célokat szeretnél kitűzni az életedben, akkor a szerelmi életedben is magasra kell tenni a lécet: mi az, amit te hajlandó vagy beletenni a másikért? Mi az, ami tényleg érték? Ha lehet egy jó tanácsom: ne add alább a bibliai mércénél. Még akkor se, ha esetleg tovább kell várni, mint szeretnéd. Jobb egyedül lenni, mint rossz társsal.

(Selmeczi Nimród)