Szentírás Szövetség – Világtalálkozó Kuala Lumpurban

2024.március 4-8. Scripture Union /Szentírás Szövetség / Világtalálkozó

Lehetetlen egység a sokszínűségben

Isten kegyelméből idén márciusban lehetőségünk nyílt közel 120 Szentírás Szövetség mozgalom között a világtérképet Magyarország színeivel is megfesteni. Minden tagország a maga különleges ízét adta hozzá ahhoz, hogy a Világtalálkozó során megtapasztaljuk közös, örök otthonunk mennyországi előízét.

Isten valami szavakkal kevéssé leírható atmoszférát teremtett ott közöttünk és kezdte el összeszőni a nemzetközi szervezetben levő hatalmas kiváltságot, a világon átívelő kapcsolatok fonalát. Magyarországról Becsei Anna kurátorunk és Bujdosó Lilla önkéntesünk utazott ki Malajziába erre a rendkívüli eseményre.

  

A Fiatal Nagykövetprogram résztvevőjeként közel 50 ország fiatal vezetője között lehetőségünk nyílt a világtalálkozót megelőzően tematikák szerint csoportokban együtt gondolkodni, közösségként imádkozni és összegyűjteni Isten országának missziójára vonatkozó területeit, melyeket Isten helyezett a szívünkre; hozzávetőlegesen 6 hónapon keresztül, hazai idő szerint keddenként reggel 6-7 óra között.

A számottevő időeltolódás és a nyelvi akadályok sem korlátozták jelentősen a nemzetközi csapatok együttműködését.

A várva-várt Világtalálkozó során kiemelt szerepet kapott a Young Ambassador-ok Krisztusi összetartozásának megerősítése, a különböző formájú vezetői pozícióval járó tapasztalatok megosztása, praktikák kicserélése.

Amit Isten elkezdett a szívükben egyen-egyenként s közösségként, vágyunk és feladatunk gondozni a továbbiakban is, s Isten tudja, hogy Ő milyen csodákat tud kihozni Benne élő családjának összegyűjtéséből.

Bujdosó Lilla (a magyar Szentírás Szövetség fiatal nagykövete)