2020.06.03.

Apostolok csel. 15,36–41

https://www.bible.com/hu/bible/920/ACT.15.R%C3%9AF

Hogy megy a sorod?

A győztes harc után Pál kíváncsi lett, hogy mi a helyzet a többi városban, ahol gyülekezeteket hagytak maguk mögött. Hogy alakul az életük? Milyen támadásaik vannak? Miben szorulnak segítségre?

Meglepően frissítő tud lenni egy-egy testvéri beszélgetés. Amikor ott ülsz a másikkal szemben, követed az arckifejezéseit, meghallod a csendjeit, és az ő szemében is látod az érdeklődést. Amikor odaszánod az időt egy emberre, egy társaságra, és belépsz a látszat-függöny mögé. Amikor az együtt töltött idő alatt új látószögek kerülnek elő, feltöltődnek a kiürült tankok.

Az ember a kapcsolataiban él. A hívő ember pedig azokban növekszik is. Gondold most végig az ismerőseid listáját! Ki az, akivel régen ültél már le egy jó filmet megnézni vagy elfogyasztani egy vacsorát? Ki az, aki valamikor fontos volt számodra, de már nagyon rég nem tudsz róla semmit? Vajon hogy néz ki most a lakása, a munkahelye, kikkel veszi körül magát?  Egy telefonhívás vagy egy üzenet is nagyon jól tud esni, a személyes beszélgetésnél és egy spontán imaközösségnél azonban nincs jobb.

Lépj hát ki a kis csigaházadból, látogasd körbe az ismerőseidet, és szembe találod magad az élettel!

(Olasz Tímea)